6 gode grunde til, at du skal bruge WordPress til dit websted

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Hvorfor skal jeg bruge WordPress?

Et af de spørgsmål, som ofte bliver stillet er: Hvorfor skal jeg bruge WordPress? Er min gamle side ikke god nok? Hvorfor skal jeg skifte til WordPress fra en anden platform? Hvis du stiller disse spørgsmål, så er du på det rette sted. I denne artikel vil vi dele 6 gode grunde til, at du skal bruge WordPress. Vi vil også dække de forskellige typer websteder, du kan oprette med WordPress samt fremhæve populære websteder, der bruger WordPress.

Bemærk: Når vi i denne artikel siger WordPress, taler vi om WordPress.org, som er det populære webstedsplatform, du garanteret har hørt om. Det er open source og 100% gratis for alle at bruge. Alt hvad du behøver er et domænenavn og webhosting. Du må ikke forveksle dette med WordPress.com, som er en hosting-service.

En af de mest almindelige misforståelser omkring WordPress er, at det kun er en blog-platform. Det er ikke.

Mens WordPress startede som et blogging-værktøj, har det gennem årene udviklet sig som et stærkt værktøj til opbygning af websteder samtidig med, at det er et robust content management system (CMS).

Det bedste ved WordPress er, at det er let at bruge og fleksibelt nok til at bygge mange typer websteder. Det er den vigtigste grund til, at WordPress er vokset så meget i popularitet. Ifølge en nylig undersøgelse udgør WordPress som platform 32,3% af alle websteder på internettet.

På grund af WordPress’ robuste funktioner bruger mange af de største brands det til at drive deres websteder, herunder:

The New Yorker

wordpress website brand

Sony Music

wordpress hjemmeside eksempel

The Walt Disney Company

wordpress hjemmeside

The New York Times, Company

wordpress website

MTV, news

wordpress webudvikler

The Rolling Stones

wordpress udvikler

Facebook Newsroom

wordpress webbureau

Mercedes-Benz

webbureau odense wordpress

Lad os se på, hvorfor du skal bruge WordPress til dit websted.

1. WordPress er gratis

Hvorfor skal jeg skifte til WordPress fra en anden platform?

WordPress er en gratis software. Det betyder, at du er fri til at downloade, installere, bruge og ændre den, så den passer til dine behov. Du kan bruge det til at oprette enhver form for websted. 

Mens WordPress-softwaren i sig selv er gratis, har du brug for et domænenavn og webhosting (webhotel) for at installere det.

Et domænenavn er adressen på dit websted på internettet. Dette skriver dine brugere i deres browsers adresselinje for at få adgang til dit websted (f.eks. lindebjergmedier.dk).

Webhosting er din server, hvor alle dine webstedsfiler gemmes. Du kan fx benytte unoeuro.com eller one.com. De er nogle af de største hostingfirmaer i verden og tilbyder 1-click installation af WordPress, så du nemt og hurtigt kan installere WordPress softwaren på din server.

Hvis du vil have hjælp med at opsætte dit WordPress-website, hjælper vi dig med glæde med at komme i gang. 

2. WordPress er let at tilpasse med temaer og plugins

wordpress løsning

En stor del af de personer, der bruger WordPress, er hverken webdesignere eller programmører. Faktisk begynder de fleste at bruge WordPress uden nogen forudgående viden om at designe websteder.

For ikke-teknisk kyndige folk er WordPress den perfekte løsning, fordi der er tusinder af gratis webstedsskabeloner (temaer), som du kan vælge imellem. Der er et perfekt WordPress-tema til næsten alle slags websteder (hvad enten det drejer sig om en blog, et forretningssted eller en webshop).

WordPress-temaer er lette at tilpasse, fordi mange af dem leveres med deres eget indstillingspanel, der giver dig mulighed for at ændre farver, uploade logo, ændre baggrunden og virkelig tilpasse det til dine behov uden at skrive nogen kode overhovedet.

Du kan også tilføje tilpasset funktionalitet til dit WordPress-website ved hjælp af plugins. WordPress-plugins er som apps til dit websted, som du kan bruge til at tilføje avancerede funktioner som analyse, kontaktformularer, medlemsområde og mere.

Ligesom temaer er der tusinder af gratis plugins og premium plugins tilgængelige for dig at bruge. På https://themeforest.net/ kan du finde en lang række populære WordPress templates, som du kan benytte til dit websted.

Har du brug for et specielt design, der 100% afspejler din virksomheds grafiske identitet, kan vi udvikle dit tema fra bunden. Og har du brug for specielle funktionaliteter på dit websted, som ikke kan håndteres af et plugin, så kan vi udvikle det til dig. Vi har mere end 1.000 leverede WordPress-projekter bag os og kan udvikle alle typer plugins fra bunden.

3. WordPress er SEO-venligt

wordpress seo optimering

WordPress er bygget på kvalitetskode og producerer et semantisk markup i HTML koden. For ikke teknisk-interesserede personer betyder det, at WordPress producerer en kode, som er bygget korrekt op, som får Google og andre søgemaskiner til at elske WordPress.

Dette er bl.a. grunden til, at WordPress-websteder har en tendens til at rangere højere end andre i søgemaskiner.

Rent designmæssigt er WordPress meget SEO venlig. Du kan også bruge WordPress SEO-plugins til yderligere at optimere dit websted. Et populært SEO-plugin i WordPress er Yoast, der gør det nemt for dig at skrive SEO-optimerede indlæg på dit websted.

4. WordPress er let at håndtere

wordpress support

WordPress leveres med et indbygget opdateringsstyringssystem. Dette giver dig mulighed for at opdatere dine plugins og temaer fra dit WordPress admin dashboard.

WordPress giver dig også besked, når der er en ny version af WordPress tilgængelig, så du kan opdatere dit websted ved blot at klikke på en knap.

For at beskytte dine data mod enhver ulykke eller hacking kan du nemt bruge et WordPress-backup-plugin til automatisk at oprette sikkerhedskopier og gemme dem sikkert.

Med WordPress kan du også nemt tildele medarbejdere forskellige roller i systemet, så en medarbejder fx kun har adgang til at oprette indlæg.

WordPress giver dig desuden mulighed for at integrere dit analyseværktøj på dit dashboard, så du kan følge med i dine statistikker.

Med WooCommerce installeret som webshop på dit WordPress websted, kan du på dashboardet håndtere din webshop herunder lagerstyring, ordre, kunder, varer, salg, leverancer, bekræftelses-emails og meget mere.

5. WordPress er sikkert

wordpress sikkerhed hjælp

WordPress er udviklet med sikkerhed for øje og betragtes som en meget sikker platform. Men ligesom i den virkelige verden kan internettet være usikkert.

Der er altid ubudne gæster derude med dårlige hensigter. For at beskytte dit WordPress-websted er der et par enkle ting, du kan gøre for at gøre det endnu mere sikkert. 

Vi bruger Sucuri på vores websteder til at beskytte mod almindelige trusler som angreb fra brute force og malware.

6. WordPress kan håndtere forskellige medietyper

upload video til wordpress

WordPress er ikke kun begrænset til at skrive tekst. Det leveres med en indbygget medie uploader til håndtering af billeder, lyd og videofiler.

WordPress understøtter oEmbed-aktiverede websteder, hvilket betyder, at du kan integrere YouTube-videoer, Instagram-fotos, tweets og Soundcloud-lyd ved blot at indsætte URL’en i WordPress-teksteditoren.

Hvilke måder kan man benytte WordPress?

WordPress kan bruges på mange forskellige måder fra enkle websteder til store webshops og alt derimellem.

Følgende er blot et par eksempler på forskellige slags websteder, du kan oprette med WordPress.

 • Start en blog
 • Lav et website til virksomheden
 • Start en webshop
 • Byg et medlemskabs website
 • Sælg kurser online
 • Byg et portfolio website
 • Start en nyhedsside
 • Byg et auktions website

Jeg håber, at denne artikel besvarede dit spørgsmål om, hvorfor du skal bruge WordPress. Den bedste måde at opleve kraften i WordPress er ved at bruge den. Prøv det, og lad os vide, hvad du synes.

Hvis du kunne lide denne artikel kan du følge os på Facebook og tilmelde dig vores nyhedsbrev, som udkommer 1 gang om måneden med relevant information omkring WordPress websites.

Har du brug for hjælp til dit WordPress website?

I samarbejde med vores danskejet offshore partner med mere end 20 års erfaring og 1.000+ leverede projekter i WordPress, leverer vi nye webløsninger samt overtager, vedligeholder og foretager forbedringer til webløsninger. Typisk leverer vi en webløsning 30% – 40% billigere end lignende tilbud på markedet i samme høje kvalitet.

 • Design og udvikling af nye WordPress-webløsninger
 • WordPress support til løsning af daglige vedligeholdelsesopgaver
 • Dedikeret dansk WordPress-projektleder
Henrik Lindebjerg Møller

Henrik Lindebjerg Møller

Specielle i WordPress Udvikling og Messenger Marketing.

Skriv en kommentar

1.000+ leverede projekter i Wordpress

I samarbejde med vores danskejet offshore partner leverer vi fremtidssikret webløsninger efter danske standarder. Mere end 20 års erfaring og 1.000+ leverede projekter i WordPress.

Din personlige danske projektleder, står klar til at hjælpe din virksomhed med hurtig support, vedligeholdelse og levering til den aftalte tid. Typisk leverer vi en webløsning 30% – 40% billigere end lignende tilbud på markedet i samme høje kvalitet.

Kontakt os uforpligtende og hør, hvordan vi kan hjælpe dig.

Seneste indlæg

Synes godt om os